Menu

Hitta ett fotbollslag att spela

Många ungdomar och barn drömmer om att en dag få skriva på det där hägrande proffskontraktet för någon av Europas storklubbar. För att ens börja den resan måste man hitta ett fotbollslag att spela för. Det har dock visats sig vara mycket svårare än man kan tro, inte minst i Skåne där man har gjort en något annorlunda satsning på barn- och ungdomsfotbollen. Där har man slopat gamla och beprövade idéer för att istället ge plats åt nya moderna och fräscha sätt att uppfostra framtidens fotbollshjältar. Läs vidare för att få veta mer.

I Skåne satsar man på mixade fotbollslag

Skånsk fotboll har länge dragits med en tanke om att göra något annorlunda och hur man ska integrera fler ungdomar från olika bakgrunder och kön, och I Skåne funderar man på att satsa på mixade fotbollslag. Alltså fotbollslag med både tjejer och killar i åldrar upp till 12 år. Det innebär också att man lägger ner alla typer av elitläger för barn och ungdomar. Det är Skåneboll som tillsammans med idrottshögskolan utreder frågan. De menar att det handlar om att satsa brett och att kunna behålla spelarna högre upp i åldrarna, det handlar också om hur en ungdomsverksamhet bedrivs på bästa sätt.

Positivt med tjejer och killar i samma lag

Att tjejer och killar tränar och spelar i samma lag ligger helt rätt i tiden, det är också ett sätt att skapa integration och förståelse mellan olika grupper. Att låta idrott vara en lek så länge det går och att inte kalla läger för ”elitläger” kommer hjälpa många barn att känna tillhörighet i sitt lag, istället för att vissa barn ska tillhöra en elitgrupp. Många är överens om att Skånebolls nya satsning är väldigt nyttig för Svenskfotboll och följer den noga. Tanken är att även ledare och tränare ska ges en grundligare utbildning och få en större grund att stå på i sitt arbete.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram