Menu

Koppla av från fotbollen

Oavsett vilken nivå du spelar fotboll på är avkoppling och återhämtning viktigt. Att koppla bort och av från fotbollen är betydelsefullt för att du ska kunna prestera på topp när du väl tränar eller spelar match. Att försöka hitta ett intresse som gör att du mentalt kan släppa fotbollen och som samtidigt är återhämtande är en bra idé. Ett tips på en bra aktivitet är påta i trädgården och odling. Det är något meditativt med odling som gör att både kroppen och knoppen kan återhämta sig. Om du är intresserad av att testa på odling kan du gå in på https://flo-rea.com/ och beställa några fröer.

Börja smått

På https://flo-rea.com/] kan du få inspiration att komma igång med odling. Det finns mängder med bra tips och råd som du kan få i odlingsskolan som finns på webbsidan. Om du vill börja med något enkelt är kryddor av olika slag perfekt att odla och ha på fönsterbrädan. Sedan kan du utöka allt eftersom du känner dig varm i kläderna. Om du har ett trädgårdsland kan du tidigt på våren börja förodla sommarblommor och grönsaksplantor inomhus för att sedan sätta ut dem i trädgården.

Positiva effekter av odling

Att påta i jord har en positiv effekt på stress. Dessutom kan du få ett starkare immunförsvar genom att ägna dig åt odling. Odling går absolut inte att jämföra med fotbollsträning men det är ett bra sätt att hålla i gång kroppen mellan träningspassen och matcherna. Det är en perfekt form av aktiv vila.

Koppla av och slappna av

När du ska återhämta dig från fotbollen är det viktigt att du både fokuserar på avkoppling och avslappning. När du odlar kopplar du av genom att göra något annat. När du slappnar av gör du ingenting och får ingen yttre stimuli. Båda är viktiga för att du både fysiskt och psykiskt ska kunna återhämta dig på ett bra sätt.

Lyssna på lugn musik

Att lyssna på musik är ett sätt att kunna koppla av. Musik kan även fungera omvänt genom att få dig att prestera när du tränar. Därför är lugn musik att föredra om du ska varva ner. Du kan bland annat sänka blodtrycket och vilopulsen genom att lyssna på lugn musik efter ett träningspass.

Sömn är a och o

Förutom att ha intressen är det även viktigt att du som fotbollsspelare sover ordentligt. När du sover tillräckligt mycket har kroppen de bästa förutsättningarna till att både mental och fysisk återhämtning. Det är alltid viktigt att prioritera din sömn oavsett om du spelar fotboll eller inte. Sömnbrist kan leda till betydande negativa effekter på prestations- och återhämtningsförmågan. Du kan alltid ta en tupplur under dagen om du är i behov av återhämtning efter ett hårt pass.

Fotboll

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram