Menu

Fotboll i sommar – utmärkt aktivitet på tomten

Fotboll är definitivt nummer ett när det kommer till populära sporter. Det gäller för lilla Sverige, men även i hela världen där fotboll är en ohotad etta bland alla världens idrotter. Anledningarna till fotbollens popularitet är många, men en av de främsta orsakerna till att så många väljer sporten är dess lättillgänglighet. Det krävs inte mycket för att kicka boll helt enkelt. Utrustningen är knapp och reglerna är inte heller krångliga.

När som helst, var som helst

Ingen annan idrott klår fotbollen när det kommer till att vara störst på alla plan. Från den mest populära sporten bland utövare till den mest frekventa sporten på sociala medier. Fotboll tenderar med andra ord att vara en komplett lagidrott som spelas här uppe i norr lika väl som på mer tropiska breddgrader.

Så vad gör då fotbollen så pass populär att den är en ohotad etta bland världssporterna? Ett av svaren är enkelheten i sporten. Ett par skor att springa i och en boll att sparka med, sen kan vem som helst i stort sett köra igång med liret. Fotboll är en utmärkt aktivitet för hela familjen och det ihärdiga sommarljuset gör det möjligt att kicka boll ända till sena kvällen. Om du har en någorlunda klippt och jämn gräsmatta utanför dörren kan liret vara igång på ett ögonblick. Tipset är att se över tomten i tog tid innan sommarens långa utomhusdagar tar vid. En effektiv gräsklippare är ett måste för att få till den där perfekta gräsytan som gör att bollen glider skönt mot gräset. Ett för långt vuxet gräs gör att bollens hastighet hindras och spelet blir inte alls lika roligt.

Är gräsmattan klippt och trimmad är det bara ett måste kvar att fixa inför vårens- och sommarens alla utomhusdagar; det hemmabyggda fotbollsmålet på tomten. Ska du investera i en ny gräsklippare kan du i de flesta fall hitta materialet till målbygget i samma butik. Du behöver plankor och ett nät (finns inget rejält nät kan ett vanligt fiskenät funka), sen är det bara att börja bygga. Storleken på målet anpassar du efter tomtens storlek samt till barnens ålder.

Träningspass på tomten

Mellan de intensiva fotbollsmatcherna mellan kompisar, föräldrar och barn kan tomten även anpassas för träningspass. På nätet kan du söka efter inspirerande fotbollsövningar som passar både stora och små. Använd träklossar eller det du har tillhanda för att ställa ut som koner. På så sätt kan du och barnen träna allt från fasta situationer och teknik. Varför inte köra ett par ”idioter” för att visa barnen att du än har ork kvar!

Straffturneringar brukar alltid vara en hit bland barn. Ett tips är att lägga lite krut på att göra turneringen lite speciell för barnen. Ett pris kan stå på spel eller varför inte låta barnen själva arrangera ett häftigt fotbollsevent för kompisarna? Möjligheterna när det kommer till att lira fotboll hemma på tomten är många. Med lite kreativitet blir sommaren full av roliga fotbollsaktivitet för både barn och vuxna!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram